»Sam svoj majstor«- Radionica BADco

»Sam svoj majstor«

Radionica BADco

"Sam svoj majstor" je trodnevna radionica temeljena na praktičnom radu sa softverskom alatkom "Whatever Dance Toolbox" koju su BADco. razvili u suradnji s njemačkim softver programerom i umjetnikom Danielom Touringom.

Whatever Dance Toolbox je u svijetu jedinstvena elektronska alatka koja u relaciji između korisnika i softverski obrađene video projekcije uvodi, kako neprofesionalnog interesenta za ples, tako i naprednog profesionalca u razumijevanje, proširenje polja istraživanja, razvoja i analize plesnog materijala na radu u plesnom studiju, ali i svakodnevnom laičkom bavljenju plesom. Alatka je namijenjena svima koji u ples tek ulaze, bave se njim amaterski ili trendovski (hip-hop, show dance, VJ-ing) te profesionalcima u suvremenom i istraživačkom plesu.

WDT je interaktivno ogledalo za analizu pokreta i plesa; softveri se koriste kao poveznica između kamere koja snima pokret u stvarnom vremenu, kompjutora i projektora, a plesač tijekom probe može manipulirati sliku pokreta i time dobiti "ogledalo" koje mu odašilje kvalitete koje on sam svojim kretanjem još de facto nije proizveo.

Softverski paket WDT podijeljen je u dvije grupacije; What the Machine Sees 1 – prostor i What the Machine Sees 2 – vrijeme, ovisno o fokusu primjene.

What the Machine Sees 1- prostor omogućava:

  • grafičku vizualnu analizu koja kompozicijski uređuje tijela u prostoru i odnose među njima (parametre korisnik postavlja u odnosu prema svojim potrebama)
  • 'shuffle funkciju' koja prostor kojeg kamera hvata dijeli na četiri jednaka polja i u slici mijenja prostorni kontinuitet
  • 'inertion funkciju' koja omogućava kaotičniji tip prostornog raspoređivanja tijela u prostoru

What the Machine Sees 2 – vrijeme omogućava:

  • 'delay funkciju' koja kontinuirano hvata i automatski reproducira sliku unutar vremenskog intervala od 0 do 10 sekundi (vremenski interval određuje korisnik)
  • 'backward funkciju' koja kontinuirano hvata i automatski reproducira sliku unatrag unutar vremenskog intervala od 0 do 10 s (vremenski interval određuje korisnik)
  • 'jitter funkciju' koja kontinuirano hvata i automatski reproducira sliku na način da se sve brze promjene reproduciraju kao spore i obratno (vremenski interval određuje korisnik)
  • 'snimanje i reprodukcija' koja gore navedenim funkcijama dodaje mogućnost snimanja (početci snimanja ili reprodukcije napravljeni su tako da korisnik jednostavnim pokretom ruke daje naredbu mašini ili da počne snimati ili da reproducira snimljeni materijal u jednom od gore navedenih modusa)
  • 'appear / disappear funkcija' koja kontinuirano hvata i reproducira sliku na način da svi brzi pokreti nestaju iz slike.

Polaznici radionice pored praktičnih iskustava rada s alatkom, dobiju i neka vrlo specifična znanja o tipu softvera, načinu instalacije, tehnolološkim postavkama i uvjetima za rad te mogućnostima daljnjeg razvijanja alatke. S obzirom na to da su ciljevi radionice s jedne strane učenje o vlastitom kretanju, otvaranje mogučnosti drugačije percepcije vlastitog kretanja vlastitog tijela kao i odnosa među tijelima, učenje i razumijevanje temeljnih pretpostavki koreografije, a s druge strane prenošenje informacija i iskustava po "open source" principu, u interesu nam je upoznati što različitije tipove korisnika s alatkom koju razvijamo.

Cijena radionice: 200 kn

13.01.2009.

nema