Projekt „Simon says“ autorice/koreografa Sanje Josipović- Postavljanje predstave suvremenog plesa / contemporary dance piecea

Projekt „Simon says“ autorice/koreografa Sanje Josipović

Postavljanje predstave suvremenog plesa / contemporary dance piecea

U koprodukciji PROSTORA + i Centra za kulturni turizam KORAKI organizira se kreativna plesna radionica kojoj je krajnji cilj predstava suvremenog plesa /contemporary dance piece. Radi se o projektu „Simon says“ autorice/koreografa Sanje Josipović, koji je nastao i premijerno je izveden kao diplomski rad autorice na Anton Bruckner Univerzitetu Linz, Austrija, u lipnju 2008 godine.

Projekt je osmišljen i napravljen kao ko-autorski rad plesača i koreografa, tako da svaki plesač/izvođač u projekt donosi svoje vlastite ideje, plesno ili kazališno iskustvo, svoj movement material... Na taj način, iako tema i struktura projekta/dance piecea ostaju iste, sam dance piece se mijenja sa svakom promjenom plesača/izvođača/koautora, što čini rad na projektu kreativnim i istraživačkim za svakog od sudionika.

Radionica će trajati 3 mjeseca, početak je sredinom veljače, kraj sredinom svibnja. Sastojat će se od tehničkih satova suvremenog plesa (zagrijavanje prije satova improvizacije i proba, release tehnika), satova improvizacije gdje će se kroz razne improvizacijske alate kreirati materijal, te zajedničkih i individualnih proba. Termini satova i proba dogovarat će se ovisno o mogućnostima prostora, autora i sudionika radionice. Moguć je rad vikendom, u jutarnjim i popodnevnim satima tokom tjedna, ovisno o dogovoru.

Rezultat radionice, tj. projekta, predstava/dance piece biti će izvedena na Op Art festivalu u Voloskom u organizaciji Centra KORAKI krajem svibnja, te na Warp engine Rijeka u organizaciji PROSTORA + u lipnju ove godine.
U projektu može sudjelovati max. 10 plesača/izvođača, bilo iz plesnih ili kazališnih radionica. Plesno iskustvo je poželjno, ali nije uvjet. Zainteresirani sudionici svih radionica PROSTORA + (plesne, kazališne, yoga radionice...) mogu se prijaviti na e-mail PROSTORA + zaključno sa 15.02.09.

Sanja Josipović

Sanja Josipović

Rođena je 1974. g. u Rijeci. Suvremenim plesom počela se baviti kao članica Plesnog studia Studio S, te Plesnog kazališta Labis. Tijekom višegodišnjeg djelovanja Studia S i Labisa sudjelovala je u radionicama, školama suvremenog plesa, predstavama i performansima tih organizacija, te na nekoliko festivala suvremenog plesa u Hrvatskoj i inozemstvu.
Trenutno je apsolvent na Anton Bruckner Univerzitetu za muziku, glumu i ples u Linzu, Austrija. U toku školovanja radila je kao plesač i koreograf i u Hrvatskoj i u Austriji. U Hrvatskoj je kao članica udruge Centar za kulturni turizam Koraki i suradnica Plesnog Art laboratorija sudjelovala u nekoliko predstava u organizaciji tih udruga (Plešem fiziku, Tanac z ovcu, Spod Učkon...), a u Austriji je sudjelovala u koautorskom projektu «Blickwechseln».

Predavanja na polju kazališne i plesne umjetnosti

U sklopu programa, Klub mladih Molekula, posebna nam je čast ovog mjeseca najaviti dva iznimno interesantna predavanja na polju kazališne i plesne umjetnosti. Već ove subote, 14.02.2009. u 18.15 sati u prostorijama Molekule, imamo priliku ugostiti dramaturga, direktora, producenta i izvođača internacionalnog umjetničkog kolektiva BAD.co, Gorana Sergeja Pristašu.
Njegovo predavanje održat će se pod nazivom "BADco. - ključni pojmovi".
Krajem mjeseca, 28.02.2009. u 18.15 sati, slijedi drugo planirano predavanje naše kolegice Kate Foley, a sama tema biti će usmjerena na moderni ples u Americi.
Predavanje će biti upotpunjeno sa video materijalima o povijesti američkog plesa.
Korišteni video materijali sastavni su dio multimedijalne biblioteke koja će uskoro biti na raspolaganju polaznicima Prostorije.
Obavezno nam se pridružite u ovim ugodnim i edukativnim druženjima!

Goran Sergej Pristaš 

Goran Sergej Pristaš

Od 1994 godine, profesor je na Akademiji dramske umjetnosti, Sveučilište u Zagrebu.
Od 1990 do 1992 djeluje kao umjetnički direktor u SKUC-u. 1993 radi kao dramaturg i postaje jedan od člana umjetničkog vijeća &TD kazališta.
U periodu od 1994 do 1999 radi kao dramaturg  kazališne skupine Montažstroj, sudjeluje u brojnim plesnim i kazališnim produkcijama.
Napisao nekoliko kratkih skripti za dokumentarne filmove. Od 1995 koordinator je programa u Centru za dramske umjetnosti, CDU, a od 2000 do 2007 postaje predsjednik Uprave CDU-a. Osnivač je i glavni urednik (1996 - 2007) Frakcije, jednog od respektabilnog kazališnog magazina u Evropi.
Jedan je od inicijatora projekta Zagreb - Kulturni Kaptol Evrope 3000. 

Kate Foley

Katey Foley

Diplomirala ples na Califonia Institute of Arts, Los Angeles. Magistrirala ples na Odsjeku svjetskih kultura i umjetnosti, University of California u Los Angelesu.
Instruktorica Iyengar yoge od 1984. godine. Studirala na Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute u Pune, India.

05.02.2009.

nema