Poziv na radionicu Work & Play- 6.11.2015. // 16:00-19:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Poziv na radionicu Work & Play

6.11.2015. // 16:00-19:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Radionica Work & Play namijenjena je osobama svih uzrasta (od 6 do 88) koja kroz igru vodi do nove percepcije svakodnevice polazeći od pokreta i plesa i improvizacije kao metode istraživanja svijeta koji nas okružuje.

Naslov radionice: WORK & PLAY
Voditeljica: SANJA TROPP FRÜHWALD
Vrijeme: 6.11.2015., 16:00-19:00
Mjesto: Filodrammatica, Korzo 28, I.kat
Prijave: do 3.11. na Turn on JavaScript!
Radionica je besplatna.

Radionica započinje otvaranjem i zagrijavanjem tijela, za što koristimo različite sisteme igara kroz fuziju različitih pristupa pokretu i plesu. Niz vježbi usredotočen je na buđenje i osvještavanje potencijalnih tjelesnih mogućnosti, koncentraciju, otvaranje osjetilne razine koja uključuje prostor, doživljeni trenutak i zajednički kreiranu situaciju. Kroz kontakt tehnike koristimo improvizaciju kao teritorij na kojem će se dogoditi neočekivano i poetično, na kojem nepoznato najprije ovisi o suradnji s drugima, a stalno prisustvo pojedinca se podrazumijeva. Cilj je otvoriti percepciju. Od rada na osobnom materijalu, promatramo situacije s kompozicijskoga gledišta, stvarajući skupne situacije. Inspirirani smo pričama koje polaznici radionice donose iz svoje svakodnevice.

Svaki radni dan završava jednostavnim verbalnim analizama stvorenih situacija i njihovog potencijala.

“Things usually do work out in the end.
And if they don’t?
That just means you haven’t come to the end yet.“
(Jaenette Walls „The glass castle“)

SANJA TROPP FRÜHWALD

Rođena 1978. u Varaždinu, koreografkinja, plesačica i organizatorica, diplomirala je 2007. na Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD). Surađivala je sa brojnim domaćim i stranim autorima, te je i sama međunarodno priznata autorica brojnih plesnih projekata. Njen rad predstavljen je u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Austriji, Njemačkoj, Švedskoj, Finskoj, Italiji, Portugalu, Poljskoj, Španjolskoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Litvi, Armeniji i Argentini. Nagrađivana je nekoliko puta za svoj rad na festivalima u zemlji i inozemstvu, te je selektirana kao hrvatski predstavnik na Biennale mladih umjetnika Evrope i Mediterana 2005. godine u Napulju, 2007. dobitnica je DanceWeb stipendije u Beču, te je proglašena najperspektivnijom mladom koreografkinjom Hrvatske. U 2009. reprezentira Hrvatsku u sklopu međunarodnog koreografskog research projekta Choreoroam (London, Rotterdamm, Madrid, Copenhagen, Bassano del grappa, Zagreb), a u 2012. postaje rezidencijalna umjetnica u programu Fresh Tracks Europe - europskoj mreži organizacija koje se bave razvojem plesa za mladu publiku. Predstava LARGE nagrađena je godišnjom nagradom UPUHa za izniman doprinos razvoju suvremenog plesa u Hrvatskoj, te je nominirana i za Nagradu hrvatskog glumišta. Pokreće i vodi festival Dani suvremenog plesa u Varaždinu, kojem slijedi 8. sezona, te cjelogodišnju programaciju Centra za izvedbene umjetnosti Varaždin. Radi kao pedagog u polju suvremenog plesa širom Europe, suradnik za scenski pokret u mnogim dramskim kazalištima. Umjetnička je voditeljica i producentica VRUM performing arts collectiva, te idejna začetnica, osnivačica i koordinatorica KLIKERa – prve hrvatske platforme namijenjene razvoju suvremenog plesa za mladu publiku. Slobodna je umjetnica sa statusom članice Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Program je realiziran je u suradnji s mrežom KLIKER (kao dio projekta "Upside down") i dio je programa za razvoj publike "Spaces" kojeg podržava Grad Rijeka. Rad mreže KLIKER podržava Zaklada Kultura nova i Ministarstvo kulture RH. Rad Prostora Plus podržava Zaklada Kultura nova. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

       

26.10.2015.