POZIV NA NATJEČAJ za mlade autore-ice na festivalu Periskop

prijave do 8.9.2017. na Turn on JavaScript!

Prostor Plus poziva mlade plesne umjetnike/ce koji djeluju u području suvremenog plesa da se, bez obzira na prethodno iskustvo i formalnu naobrazbu, prijave na natječaj za predstavljanje prvih autorskih radova 'Novi horizonti' u sklopu drugog izdanja Festivala suvremenog plesa i pokreta - Periskop koji će se održati od 6.10. do 15.10.2017. u Rijeci.

Festival suvremenog plesa i pokreta - Periskop je manifestacija koja okuplja umjetnike iz Hrvatske i inozemstva u organizaciji Udruge Prostor Plus. Novi horizonti u skladu s ciljem decentralizacije i jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa u širem hrvatskom društvenom kontekstu, nastoji pružiti podršku mladim autorima/cama u radu i predstavljanju svojih prvih autorskih djela.  

Prijaviti se mogu umjetnice/i s područja Hrvatske s gotovim radovima/koreografskim djelima ili radovima u nastajanju.

Mladi plesni umjetnici/ce natječajem dobivaju priliku da prouče specifične koreografske prakse, iskoriste smjernice za propitivanje, razvoj vlastitih ideja i načina rada te da svoj rad javno prezentiraju.

Prijave se zaprimaju do petka 8.9.2017., na email Turn on JavaScript!, s naslovom emaila: Prijava za program Novi horizonti, a moraju sadržavati:

  • Životopis i kontakt,
  • motivacijsko pismo,
  • koncept i opis rada koji se prijavljuje,
  • video-snimku, ako je riječ o gotovoj koreografiji (vimeo ili youtube)
  • tehničke zahtjeve, ako je riječ o gotovoj koreografiji.

Festival nudi:

  • scenu, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu,
  • prostor za probe (u dogovoru s umjetnikom/com)
  • mentorstvo (u dogovoru s umjetnikom/com)
  • putne troškove i troškove smještaja

O rezultatima natječaja prijavljeni će biti obavješteni u ponedjeljak 11.9.2017., a informacije će biti objavljene i na stranicama Prostora Plus (www.prostorplus.hr).

Festival Periskop financijski podržavaju Ured za kulturu Grada Rijeke, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Primorsko-goranska županija. Rad Prostora Plus podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

                          

25.07.2017.

nema