Održani radni sastanci Talent Matching: Strukovno mentorstvo u KKI*- 9.6. i 10.10.2016 // Filodrammatica // u sklopu Erasmus + projekta Talent Matching

Održani radni sastanci Talent Matching: Strukovno mentorstvo u KKI*

9.6. i 10.10.2016 // Filodrammatica // u sklopu Erasmus + projekta Talent Matching

Sastanci koji su se održali bili su mjesto susreta kojima su biti predstavljeni rezultati i razvoj trogodišnjeg istraživanja. Cilj je ovih susreta otvoriti dijalog na temu formaliziranja europske vokacije strukovnog mentora u KKI, s posebnim naglaskom u lokalnom kulturno-umjetničkom kontekstu.

Javnim razgovorom o iskustvima i prvim utiscima iz anketnog procesa i intervjua, susret vodimo prema ideji kako i sam rezultat istraživanja treba biti participativan i inkluzivan na način na koji je vođen sam istraživački proces.
Upravo zbog želje da u kritičkoj analizi uvjeta, okolnosti i konteksta u kojem se ova inicijativa pokreće pozvali smo aktere na tom području iz raznih sektora i područja interesa ne bi li na taj način pokušali osigurati vidljivost i relevantnost specifičnosti lokalnog edukacijskog sistema i sustava zapošljavanja.
Cjelokupna je operacija usmjerena razumijevanju i iznalaženju sofisticiranijih pokazatelja kojima će se Strukovni mentori u kreativnim industrijama služiti zbog preciznijeg strukovnog profiliranja nezaposlenih mladih osoba u nepovoljnom položaju te njihova efikasnijeg uključivanja, educiranja i zapošljavanje u europskim kreativnim industrijama.
Koliko je ova pozicija realna, kakve su joj mogućnosti i dosezi u Hrvatskoj, tko bi se njome mogao baviti i od čega bi se sastojala edukacija za takvu poziciju, bile su samo neke od tema ovog susreta.

*Udruga Prostor Plus se nalazi u ulozi partnera u ovom istraživačko-edukacijskom projektu koji će biti realiziran u periodu od studenog 2015. do studenog 2018.

Realizacija projekta predviđena u periodu od studenog 2015. do studenog 2018. godine, i to u pet razvojnih faza putem niza istraživačkih analiza, eksperimentalnih radionica, anketnih intervjua te internacionalnih susreta na kojima će se uspoređivati i razmjenjivati prikupljene informacije iz još pet zemalja članica EU (Ujedinjeno Kraljevstvo, Španjolska, Italija, Poljska i Makedonija).

​Dodatne informacije: http://talentmatchingeurope.com

19.10.2016.