Održan prvi masterclass za trenere/edukatore u Londonu- Aspire 2 Create, London, 11/12.2.2014.

Održan prvi masterclass za trenere/edukatore u Londonu

Aspire 2 Create, London, 11/12.2.2014.

Prvi masterclass za trenere i edukatore na području ne u Londonu, VB: Materahub, Prostor Plus, Kau Academy, RDP Senec-Pezinok, Collage Arts i Rinova.

Održan je prvi masterclass za edukatore i trenere u Londonu, 10. i 11.2.2014. na kojem su sudjelovale Sandra Banić Naumovski, Selma Banić i Tanja Kalčić. Time nastavljen je novi europski projekt Aspire 2 Create pod vodstvom Collage Artsa i partnerskim organizacijama. Prostor Plus hrvatski je partner na projektu uz Materahub iz Italije, Kau Academy iz Estonije, RDP Senec-Pezinok iz Slovačke te Rinove i Collage Arts iz Londona.

Collage Arts bio je domaćin prvom Euro-Aspire Validation Masterclass održanom 10 i 11 veljače u londonskoj Chocolate Factory s ciljem prepoznavanja i evaluacije praktičara-trenera iz četiri zemlje. Dr Denise Stanley vodila je grupu kroz niz prezentacija, diskusija i roleplay-a ne bi li testirala model prije njegovog korištenja u obrazovnom okruženju.

Projekt ASPIRE2 CREATE (A2C) bavi se problemom nepostojanja odgovarajućeg okvira za osposobljavanje i kompetencije u europskim državama partnerima u jednom od rastućih gospodarskih područja i područja zapošljavanja EU – kreativnih i kulturnih industrija (CCI). Ishodište je inovativni okvir kompetencija i alata za trenere iz područja neformalnog obrazovanja (NFLS) u kreativnim i kulturnim industrijama koji je razvijen kroz Lonardo projekt Razvoj inovacija ‘EURO-ASPIRE’.

Glavni cilj A2C je prenijeti, prilagoditi i razviti ovu inovaciju u državama partnerima. Ključni ciljevi su sljedeći:(a) prenijeti okvir kompetencija na niz novih država/regija u suradnji s novim partnerima koji prethodno nisu bili uključeni, u Slovačkoj, Hrvatskoj, Estoniji i Italiji;(b) prilagoditi i nastaviti razvijati okvir i alat u novom području – pružanju podrške pri osnivanju kreativnih start-up biznisa i tvrtki.

Projekt je podržan od strane Europske Unije, Lifelong Learning Programme. Projekt je podržao Grad Rijeka i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom programu ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Rad udruge Prostor Plus podržava Zaklada Kultura nova.

13.02.2014.