Nova sezona uz intenzivne radionice- "Uvod u Fiskulturu" - kreativni laboratorij i Radionica suvremenog plesa - "Let s dance"

Nova sezona uz intenzivne radionice

"Uvod u Fiskulturu" - kreativni laboratorij i Radionica suvremenog plesa - "Let s dance"

Nova sezona uz intenzivne radionice

"Uvod u Fiskulturu" - kreativni laboratorij

Umjetnička organizacija Fiskultura nastala je u svrhu oplemenjivanja prostora zvukom i pokretom. Dosadašnja eksploracija kultiviranja zvuka i pokreta aktivno se proizvela bivanjem 4 tjedna unutar zgrade Grada Rijeke na katu na kojem djeluje Odjel za kulturu. Tu je Fiskultura radila na tome kako Biti Mila Čuljak. Interakcija između zposlenika i umjetnika koji su poslužili otkrivanju bitka otvorila je vrlo zanimljivo polje socijalizacije i propitivanja odnosa među upravom i subjektom. Fundamentalno za ovaj projekt bilo je njegovo praćenje preko web stranica fiskulture (www.fiskultura.hr).

Fiskultura je ispitivala i ostatke zvuka u prostorima nekadašnje izdavačke kuće Otokar Keršovani na Voloskom. Ta izdavačka kuća izdavala je nekada svu relevantnu literaturu likovnih i vizualnih umjentosti. Sada vrišti prazna.

Fiskultura okupljanjem kolektiva koji ne pomiče granice svojih vještina već ih suprostavlja i nudi trvljenjima između medija/struke/profesije uvijek prezervira radnu etiku suprostavljajući se letargiji i ustaljenoj funkcionalnosti prostora kojeg ophodi.

voditeljica radionice: Mila Čuljak

Mila Čuljak, autorica, aktivistica i izvođačica. Specijalizirala se u lip sync tehnici. Kad je imala 16 su je ulovili kako krade The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars u Jugotonu kraj Kosog tornja. Malo kasnije... gostuje na gotovo svim kazališnim manifestacijama i plesnim festivalima (Bienalle of Emergining Artist u Torinu, Biennale mladih umjetnika Evrope i Mediterana u Sarajevu, WARP, Tjedan Suvremenog Plesa, Platforma Mladih Koreografa, Karantena - festival suvremenih izvedbenih umjetnosti, Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetivinčenat, Street Art Festival u Poreču, UrbanFestival), diplomirala hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Kazališno se educirala u okviru ljetnih akademija MAPA-e (Berlin), te na mnogim kazališnim radionicama.

Termini:
23.,24. i 25.09. 2010. od 18.30 do 22.30 h

prijave na: Turn on JavaScript! ili na mob: 0994026628

cijena radionice: 200kn

Radionica suvremenog plesa - "Let s dance"

Ivana Kalc

Nakon ljetne pauze, vrijeme je da se pripremimo za novu sezonu. S obzirom na to, ovaj put odustajemo od svih koncepata i posvećujemo se jednom i jedinom pravom razlogu za intenzivan i teški rad: volja za kretanjem i ljubav prema pokretu. Fokusirat ćemo se na pokret, koreografiju, ritam i izvedbu materijala. Koreografski vokabular temelji se na dobroznanim principima kretanja koji vladaju suvremenim plesom (floor, release, impuls,…), posvetit ćemo se tehničkim detaljima i anatomskoj uvjetovanosti pokreta, a sve da bi probudili i oslobodili svoja tijela. Tražit ćemo načine kako ući u koreografski materijal, kako ga zaustaviti, proširiti, mijenjati i završiti. Polaznici radionice biti će pozvani da sami dodaju svoj individualni pokret i način promišljanja istog, a sve u svrhu stvaranja jednog zajedničkog dugometražnog koreografskog materijala, koji će nam dati ono što najviše trebamo i želimo, a to je…..ispunjenje kroz pokret.

voditeljica radionice: Ivana Kalc

Od 2001. godine Ivana Kalc je članica udruge Prostor+, u sklopu koje započinje svoju plesnu edukaciju. Nastavlja 2004 na SEAD-u (Salzburg experimental academy of dance, Austrija) i 2005 na privatnom sveučilistu Anton Bruckner (Institute for Dance Arts,Linz, Austrija), gdje 2008 stječe titulu Bachelor of Arts. U Rijeci studira germanistiku i povijest. Od 2006 bavi se video medijem (kratkim filmom Footwork osvaja nagradu na festivalu Debutnale u Linzu). Od 2007 djeluje pedagoški u inozemstvu, te u Rijeci u Prostoriji. 2008 godine dobitnik je DanceWEB stipendije u Beču (ImpulsTanz Festival).Kao plesač i koreograf djelovala većim dijelom u Austriji, a u Hrvatskoj u sklopu produkcija Prostora+ (Trsatske stube, DDR), HIPP-a (To whom it may concern), INK Pula (Saloma) te Centra za kulturni turizam Koraki (Tanac z ovcu). Surađuje sa umjetnicima različitih profila, ponajviše u domeni novih medija (Ars Electronica Festival, CynetArt Festival, itd.).

Termini:
27.,28. i 29.09. 2010. od 18.00 do 22.00 h

prijave na: Turn on JavaScript!">
Turn on JavaScript!
ili na mob: 0994026628

cijena radionice: 200kn

16.09.2010.

nema