Nomadska plesna akademija Hrvatska

Nomadska plesna akademija Hrvatska

Prostor Plus član je Nomadske plesne akademije Hrvatska. U daljnjem tekstu saznajte nešto više o mreži za razvoj nezavisne profesionalne plesne zajednice u Hrvatskoj.

Nomadska plesna akademija

Nomad Dance Academy je regionalna mreža partnera koji su fokusirani na jačanje i razvijanje suvremene plesne scene i izvedbenih umjetnosti. Šest partnera iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Srbije, Bugarske i Hrvatske je od osnivanja 2005.-te godine ostvarilo sve svoje planirane programe od kojih je najvažniji bio razviti i učvrstiti suradnju u regiji i šire.

U međuvremenu smo dovoljno ojačali i izgradili potrebnu strukturu za osnivanje lokalnih NDA organizacija. Te organizacije okupljaju pojedince zainteresirane za razvoj kulturne politike i infrastrukture potrebne za rad.



Nomadska plesna akademija Hrvatska

Nomadska plesna akademija Hrvatska/Nomad dance academy Croatia okuplja plesne organizacije i samostalne umjetnike koji djeluju na području suvremenog plesa u Hrvatskoj. NDA CRO je mreža kojoj je cilj decentralizacija i jačanje umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa u širem hrvatskom društvenom kontekstu. NDA CRO se gradi na ideji promjene odnosa centra i margine u svakom smislu. NDA CRO je pokretna na inicijativu Plesnog centra TALA nakon dugogodišnjeg iskustva unutar regionalne Nomad dance academy mreže koja je okupila najistaknutije plesne profesionalce iz šest zemalja regije. NDA CRO je do sada unutar Hrvatske povezala plesne umjetnike/ce iz Zagreba, Rijeke, Splita, Karlovca, Varaždina, Pule, Samobora, Požege i Zadra te je spješno umrežila 4 plesna festivala – Platforma.hr, Dani suvremenog plesa Varaždin, IKS festival Split i Karlovac dance festival.

NDA CRO djeluje kao otvorena platforma koja nizom sastanaka-radionica neprekidno promišlja specifične potrebe plesne scene na lokalnim razinama kao i na razini Hrvatske. NDA CRO time nije programski čvrsto ustrojen već razvojni projekt koji usmjerava svoje ljudske i financijske resurse na jačanje onih segmenata plesne scene koji u tom trenutku imaju najveći potencijal za širu zajednicu. NDACRO je tako edukacijski, umjetnički, strukturni i lobistički projekt temeljen na stvarnim potrebama i potencijalima hrvatske nezavisne profesionalne plesne zajednice.

Lajkajte Nomadsku plesnu akademiju Hrvatska na službenom Facebook page-u i pratite najzanimljivije vjesti i događanja s nezavisne plesne scene. LINK

25.04.2014.

nema