Nives Soldičić: Performans na svili- TAKING PART, 5.9.2015, Bernie Grant Arts Centre, Tottenham, London, VB

Nives Soldičić: Performans na svili

TAKING PART, 5.9.2015, Bernie Grant Arts Centre, Tottenham, London, VB

Taking Part označava završetak europskih projekata ECLN (The European Cutlural Learning Network 2012-2015) i Aspire 2 Create (2013-2015) na kojem će Prostor Plus sudjelovati s osam radova umjetnica i umjetnika.

Rad Nives Soldičić bit će izveden kao dio Taking Part! festivala povodom završetka dva europska projekta ECLN i Aspire 2 Create u kojima je Prostor Plus sudjelovao kao partnerska organizacija. Izvedba će se održati 5. rujna 2015 u Bernie Grant Arts Centre u Tottenhamu, London.

Dijagnoza

Izvedba na svili Nives Soldičić bavi se problematikom dijagnoze i simptomatike jedne od najčešćih boljki ljudskog roda uz vokalnu pratnju Tajane Josimović.

Nives Soldičić

Rođena u Rijeci. Diplomirala ekonomiju. Od 2007 uranja u izvedbene umjetnsti formirajući se kao plesačica, zračna akrobatkinja na svili. Od 2008 u Zagrebu se bavi suvremenim plesom u studiju Liberdance te zračnim pelsom u Centru za kulturu Maksimir. Po povratku u Rijeku bavi se organiziranjem i držanjem radionica svile. Osim toga nastavlja sa suvremenim plesom kao plesačica i/li koreografkinja na raznim projektima. OD 2013 radi kao klaun doktor unutar organizacije Crveni nosevi. Članica je hrvatske plesne organizacije i Nomad Dance Academy.

Projekt ECLN realiziran je pod pokroviteljstvom EU Leonardo Lifelong Learning Programme. Projekt je podržao Grad Rijeka, a rad udruge Prostor Plus podržava Zaklada Kultura nova.

Projekt Aspire 2 Create realiziran je pod pokroviteljstvom EU Leonardo Lifelong Learning Programme. Projekt je podržao Grad Rijeka i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom programu ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Rad udruge Prostor Plus podržava Zaklada Kultura nova.

29.08.2015.