Nikoleta Marković: Draga Savjeta – Javni servis za pomoć u umjetnosti- TAKING PART, 5.9.2015, Bernie Grant Arts Centre, Tottenham, London, VB

Nikoleta Marković: Draga Savjeta – Javni servis za pomoć u umjetnosti

TAKING PART, 5.9.2015, Bernie Grant Arts Centre, Tottenham, London, VB

Taking Part! označava završetak europskih projekata ECLN (The European Cutlural Learning Network 2012-2015) i Aspire 2 Create (2013-2015) na kojem će Prostor Plus sudjelovati s osam radova umjetnica i umjetnika.

Rad Nikolete Marković bit će izveden kao dio Taking Part! festivala povodom završetka dva europska projekta ECLN i Aspire 2 Create u kojima je Prostor Plus sudjelovao kao partnerska organizacija. Izvedba će se održati 5. rujna 2015 u Bernie Grant Arts Centre u Tottenhamu, London.

Draga Savjeta – Javni servis za pomoć u umjetnosti

ima za cilj oprostoriti (to jest, performirati i na taj način testirati) tezu da je umjetnost praksa mišljenja. Posvjećen je svakome tko osjeća potrebu da naglas promisli i analizira sve neuralgične točke na putu od ideje do umjetničkog djela (bilo vlastitih bilo postojećih umjetničkih praksi) te politiku kao njihov učinak. Teži da participativnim, nehijerarhijskim i kolektivnim doprinosom eksperimentira s edukacijskim i umjetničkim formatima kolektiviteta.

Turn on JavaScript!

Nikoleta Marković

Vizualna umjetnica. Doktorirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu. Od 1999. redovno izlaže na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu, sudjeluje na međunarodnim konferencijama i projektima te inicira i realizira niz umjetničkih radionica koje istražuju politike participativnih praksi i eksperimentiraju s modelima kolektivne produkcije umjetničkih radova.U pokušaju da pomakne granice umjetničke produkcije, koja se bavi pitanjima participacije i odnosa javnog prostora (javne sfere) i iskustva, njezin je dosadašnji rad bio smješten u kompleksne, procesualne umjetničke projekte koji interveniraju unutar zadanih društvenih, edukativnih, mikropolitičkih infrastruktura i javnog prostora.

Projekt ECLN realiziran je pod pokroviteljstvom EU Leonardo Lifelong Learning Programme. Projekt je podržao Grad Rijeka, a rad udruge Prostor Plus podržava Zaklada Kultura nova.

Projekt Aspire 2 Create realiziran je pod pokroviteljstvom EU Leonardo Lifelong Learning Programme. Projekt je podržao Grad Rijeka i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom programu ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Rad udruge Prostor Plus podržava Zaklada Kultura nova.

29.08.2015.