Dobrodošli u naš svijet- Sezona 2009/2010

Dobrodošli u naš svijet

Sezona 2009/2010

Uputite se do Molekule i nađite svoj “prostor” u našoj osmoj godini unapređivanja scenskih umjetnosti u Rijeci radionicama, treninzima, predstavama.... a naš program je način dijeljenja s vama – novom generacijom umjetnika i publike – fascinatni svijet kojeg stvaramo.

Ponovno vraćamo u život kontinuirano obrazovanje u suvremenom plesu, fizičkom kazalištu, jogi, kompoziciji, glumi i metod glumi. Edukativni program osmišljen je za pripremu zainteresiranih za ulazak u područja izvedbenih umjentosti, daljnje studiranje na akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu, poticanje kreativnosti, dijaloga, suradnje i individualnog umjetničkog izražavanja. Nepostojanje sveučilišnog sustava obrazovanja izvedbenih umjetnika iziskuje vlastiti program tako da u Molekuli uz redovitu edukaciju u ovoj sezoni pokrećemo i nove razvojne programe AIR (umjenici u rezidenciji), HAL 9000 (biblioteka izvedbenih umjetnosti), 3P (predavanja, predstave, projekcije)  i po drugi puta WARP pogon Rijeka (večer autorskih radova i performansa). Studio za izvedbene umjetnosti Prostora+ otvara se 19.10.2009.
Idite i uživajte! 

sezona 2009/2010

R (radionice)

Krenite na jedan od šest profesionalnih treninga fizičkog kazališta, metod glume, uvoda u glumu, suvremenog plesa, joge, te kompozicije. Počnite s 10 kartičnim sustavom (10 treninga) koji je fleksibilan način da upoznate sve voditelje i kazališne treninge ili probajte nešto intenzivnije kroz vikend radionice.

AIR (umjetnici u rezidenciji) 

Dovodimo svjetske umjetnike u Rijeku kako bi s nama podijelili razumijevanje suvremenog kazališnog  izričaja, društvenih eksperimenta kao što su hip hop ili trbušni ples, zvučnog dizajna za predstave i napuštenih praksi. Svaki AIR završit će javnom prezentacijom.

WARP2 pogon Rijeka (večer autorskih radova i performansa) 

Po drugi puta organiziramo manifestaciju istraživačkog i izvedbenog laboratorija koji počinje u listopadu, a završava u svibnju. Kroz godinu kultivirat ćemo narednu generaciju izvedbenih umjetnika, a izazvati i nova putovanja u nepoznato. Tko zna možda baš ti ideš u warp!
Projekt je iniciran po uzoru na WARP program ekscene iz Zagreba.

3P (predavanja, predstave, projekcije)

Krećemo u Art kinu Croatia,  a nastavljamo u Molekuli. Projekcije  predstava i plesnih zapisa, predavanja o začecima suvremenog plesa i fizičkog kazališta, te predavanja o kazališnim teorijama i praksama.

HAL 9000 (biblioteka)

Fundus koji te može naučiti o povijesti, praksi i izvedbi scenskih umjetnosti u svijetu kroz knjige, publikacije, časopise i DVD-e iz naše kolekcije koja se gomila. 

Program radionica, predavanja i projekcija za 2009. godinu

Video projekcija - Rent a Delta: Ivex Projekt (2008.) autor Nadija Mustapić
6. studeni, Art kino Croatia
Kontakt improvizacije Gordana Svetopetrić
13. studeni od 18 do 22h
14. i 15. studeni od 10 do 16h
Obnavljajuća joga Kate Foley
27. studeni od 17 do 20h
28. i 29. studeni od 10 do 14h
Projekcija i predavanje: Povijest mime i fizičkog kazališta, Žak Valenta
11. prosinac u 18h

Sve radionice, predavanja i projekcije doagađaju se u Molekuli osim ako nije navedeno.

Za 2010. kroz AIR program najavljujemo ekipu stručnjaka:

Karina Holla, Amsterdam, fizičko kazalište, mima
Lin Hixon & Mathew Goulish, Chicago, Every House has a Door, napuštene prakse Sabela Grimes, Los Angeles, hip hop, teorija Afroameričke kulture
Dr. Jaynie Ayden, Izmir, Los Angeles, trbušni ples, etnografija, film
Brooks Williams, Harmonic Ranch New York, eksperimentalno oblikovanje zvuka namjenjeno umjetnicima

Program podržali: Grad Rijeka – odjel za kulturu, Primorsko-goranska županija, MOBMS, Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske

12.10.2009.

nema