Bogati ožujak u Prostoriji

Bogati ožujak u Prostoriji

U prostorijama Molekule, 28. i 29. ožujka u 19.30 h i u 21.00 h, prikazati će se plesni performance "THE LOVE PIECE".

Autori koncepta i izvođači su: Alice Chauchat, Anna Achimovicz, Nino Bokan, Pravdan Devlahović, Oliver Frljić, Zvonimir Kvesić, Ivana Pavlović, Ivana Rončević, Nina Sakić, Una Vizek.

I ovoga puta naredni radni mjesec ožujak, donosi zanimljive novitete u Prostoriji:

Uz regularne tjedne satove yoge, suvremenog plesa, fizičkog kazališta, te Metod glume koja se održava svake prve i treće srijede u mjesecu, ovog mjeseca 04.03. i 18.03. od 16.30 do 19.45, najavljujemo već svima Vama dobro znanu gošću predavačicu suvremenog plesa, koreografkinju i plesačicu Ivanu Kalc!
Ivana Kalc gostuje prvog tjedna mjeseca ožujka (2. i 4.03.)  u Prostoriji, a ostalim danima regularni satovi suvremenog plesa nastavljaju se uz Kate i Gogu.

Najavljujemo i novu radionicu:

Radionica dramske korporalne mime!

Ova radionica namijenjena je onima koje zanima kazališna i scenska umjetnost. Kod polaznika radionice želi se potaknuti i razviti motorička i tjelesna ekspresivnost glumca/scenskog izvođača.
Dramska korporalna mima je i umjetnička forma i tehnika koja omogućuje glumcu da izrazi svoje emocije, misli i unutarnji svijet tijelom i kretanjem.
Kroz povijest mima je imala puno različitih pojavnosti; od primitivnog plesa do grčke i rimske pantomime, od komedije dell’arte i azijskog kazališta do ruske i poljske škole mime i nijemog filma. Ipak, u 20. stoljeću, Etienne Decroux (1898-1991) dao je mimi istinsku autonomiju i specifičan vokabular, repertoar i filozofiju. On je stvorio njen najmoderniji oblik – dramsku korporalnu mimu – inovativnu metodu i preciznu tehniku koja se fokusira na vitalnu važnost tjelesne/fizičke akcije u kazalištu.

Radionica će se sastojati od nekoliko komponenata:

  1. Vježbe artikulacije i koordinacije (tzv. scales)
  2. Promatranje i razumijevanje težine i gravitacije (tzv. couterweights)
  3. Različite vrste hodova
  4. Mimske figure i stilovi
  5. Pokretni kipovi (tzv. mobile statuary)
  6. Dinamika i ritam pokreta
  7. Rad na konkretnom kazališnom zadatku / materijalu kojeg će predloziti / izabrati polaznici radionice

Cilj radionice je inspirirati kazališne umjetnike i one koji to žele postati u njihovom radu i osobnom istraživanju glumačkog zanata i poziva.

Vrijeme održavanja:
06.03. od 18.00 do 22.00 sati
07. i 08.03. od 10.00 do 16.00 sati
Cijena za trodnevnu participaciju: 200,00kn

IVANA PERANIĆ (Rijeka / London)

Ivana Peranić

Izvođačica, glumica, mimska umjetnica i autorica. Studirala dramsku korporalnu mimu, scenski pokret i glumu šest godina sa vrsnim pedagozima na Međunarodnoj školi dramske korporalne mime u Londonu. Diplomirala 2003, a  postdiplomski studij završila 2006. Diplomirala hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Rijeci 1999. Jedan je od osnivača te dugogodišnji član i aktivni suradnik Teatra Rubikon. Aktivni je suradnik londonske umjetničke platforme Performans Klub Fiskulturnik. Dvije godine bila je član svjetski poznate mimske kazališne grupe Theatre de l'Ange Fou u Londonu. Surađuje s domaćim i inozemnim plesačima, mimskim i izvedbenim umjetnicima te sudjeluje na brojnim festivalima. Podučava mimu, scenski pokret i glumu te radi s djecom s posebnim potrebama (kreativne radionice i peformansi). Član je Udruge plesnih umjetnika Hrvatske.

27.02.2009.

nema