Andrej Mirčev: Izvođenje neznanog grada- TAKING PART, 5.9.2015, Bernie Grant Arts Centre, Tottenham, London, VB

Andrej Mirčev: Izvođenje neznanog grada

TAKING PART, 5.9.2015, Bernie Grant Arts Centre, Tottenham, London, VB

Taking Part označava završetak europskih projekata ECLN (The European Cutlural Learning Network 2012-2015) i Aspire 2 Create (2013-2015) na kojem će Prostor Plus sudjelovati s osam radova umjetnica i umjetnika.

Rad Andreja Mirčeva bit će izveden kao dio Taking Part! festivala povodom završetka dva europska projekta ECLN i Aspire 2 Create u kojima je Prostor Plus sudjelovao kao partnerska organizacija. Izvedba će se održati 5. rujna 2015 u Bernie Grant Arts Centre u Tottenhamu, London.

Izvođenje neznanog grada

Uz pomoć slika i kroz izvedbu dijagrama Andrej Mirčev uprizorit će lecture performans pod nazivom Izvođenje neznanog grada. Kao takvo, ovo performativno predavanje tematizira i promišlja participativno-pedagoški eksperimenta u kojem su studenti jedne umjetničke akademije iz Hrvatske „otkrivali“ skrivene slojeve prostornih značenja i memorije u njihovom neposrednom urbanom okružju. Predavanje će se fokusirati na one umjetničke prakse koje istražuju i interveniraju u geografiju grada te razmatraju načine na koje su urbani prostori zamišljeni, prezentirani, performirani i osporavani.

Andrej Mirčev

Vizualni umjetnik i dramaturg, diplomirao je filozofiju, povijest i teatrologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirao je 2011. na Sveučilištu Freie u Berlinu. U svojem umjetničkom i teoretičarskom radu istražuje odnose između različitih medija (fotografija, video, performans, pedagogija) te je dosada ostvario nekoliko grupnih i samostalnih izložbi. Kao dramaturg, Mirčev je surađivao s poznatim koreografima i redateljima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Projekt ECLN realiziran je pod pokroviteljstvom EU Leonardo Lifelong Learning Programme. Projekt je podržao Grad Rijeka, a rad udruge Prostor Plus podržava Zaklada Kultura nova.

Projekt Aspire 2 Create realiziran je pod pokroviteljstvom EU Leonardo Lifelong Learning Programme. Projekt je podržao Grad Rijeka i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom programu ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Rad udruge Prostor Plus podržava Zaklada Kultura nova.

29.08.2015.