Razgovor Žene u jazzu - uvod u Women in jazz festival- 9.11.2015 //17:00 // Book Caffe Dnevni boravak, Ciottina 12

Razgovor Žene u jazzu - uvod u Women in jazz festival

9.11.2015 //17:00 // Book Caffe Dnevni boravak, Ciottina 12

U Rijeci će se od 11. do 13. studenog 2015. održati Women in Jazz festival u organizaciji Prostora Plus. Festival će donijeti nastupe pet jazz sastava impresivnih talijanskih jazzistica u veliku dvoranu Filodrammatice i HKD na Sušaku promovirajući izvrsnost glazbenica u ulozi liderica na području jazza.

Kao najava Women in Jazz festivala u ponedjeljak  9. studenog 2015. s početkom u 17 sati, održat će se razgovor na temu Žene u jazzu. Razgovor će tematizirati, osim samoga festivalskoga projekta, i pitanja edukacije i pozicioniranja glazbenica u jazzu, rodnih stereotipa, seksizama i u konačnici, politike u glazbi. U vremenu kada se o ženskim pravima razgovara na razini kvota, naše će nam sugovornice velikodušno dati uvid u svoje privatno i profesionalno iskustvo bavljenja jazz glazbom. Gošće, Cecilia Sanchietti, talijanska udaraljkašica i liderica Circle Time te, jedna je od organizatorica projekta Women in Jazz udruge Mulab iz Italije govorit će, među ostalim, o talijanskoj jazz sceni, dok će onu hrvatsku, komparativno analizirati Lela Kaplowitz, cijenjena hrvatska jazz vokalistica. Razgovor će moderirati Kristina Posilović, feministkinja i književnica.

Razgovor će se održati u ugodnoj atmosferi Book Caffea Dnevni boravak, koji je često okupljalište riječke jazz publike i stalan domaćin jazz večerima četvrtkom.

Raspored događanja:

Ponedjeljak, 9. studeni 2015, Book Caffe Dnevni boravak
Razgovor: Žene u Jazzu

sugovornice: Cecilia Sanchietti – jazz glazbenica // Lela Kaplowitz – jazz glazbenica
moderatorica: Kristina Posilović – feministkinja i književnica

Srijeda 11.studeni 2015., Filodrammatica 

20:30 Silvia Bolognesi: Dialogue
Silvia Bolognesi – kontrabas // Angelo Olivieri – truba

21:30 Cecilia Sanchietti: Circle Time  u suradnji s plesačima Prostora Plus
Cecilia Sanchietti – perkusije // Davide Grottelli – sax tenor i sopran // Gaia Possenti – klavir // Stefano Napoli – kontrabas

Četvrtak 12. studeni 2015., HKD na Sušaku
u suradnji s festivalom Jazz Time Rijeka

20:00 Monica Demuru: Blastula uz gostovanje Lele Kaplowitz
Monica Demuru – vokal //
Cristiano Calcagnile - udaraljke // gošća: Lela Kaplowitz – vokal

Petak, 13. studeni 2015, Filodrammatica

20:30 Milena Angelè: Resiliency u suradnji s plesačima Prostora Plus
Milena Angelè – saksofon // Edoardo Ravaglia - klavir // Riccardo Gola - bas// Fabio Sasso - udaraljke

21:30 Federica Zammarchi: Jazz Oddity
Federica Zammarchi – vokal // Enrico Zanisi - klavir // Marco Siniscalco - bas // Emanuele Smimmo - udaraljke // gošća: pobjednica WinJazz natjecanja Laura Taglialatela - vokal

Projekt Women in Jazz je realizirao Mulab (It) u partnerstvu s Prostorom Plus (Hr), Collage Arts (UK) te Fundacja ARTeria (Po) pod pokroviteljstvom Talijanskog ministarstva kulture MiBACT.
Women in Jazz u Rijeci ostvaren je u suradnji s 24. međunarodnim riječkim festivalom jazz glazbe - Jazz Time Rijeka 2015 pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. Razgovor Žene u jazzu ostvaren je u suradnji s Book Caffeom Dnevni boravak.

Women in Jazz dio je programa za razvoj publike Spaces kojeg podržava Grad Rijeka i u sklopu Rezidencijalnog programa Kamov u suradnji s MMSU i Gradom Rijekom.
Rad udruge Prostor Plus podržava Zaklada Kultura nova, a prostorima Filodrammatice upravlja SU Molekula.

     

   

02.11.2015.