Poziv na uvodnu radionicu psihodrame- Akcijski oblik grupne psihoterapije

Poziv na uvodnu radionicu psihodrame

Akcijski oblik grupne psihoterapije

Psihodrama je specifična po tome jer ne upotrebljava samo razgovor kao terapijsku metodu, već se koncentrira na djelovanje, odnosno na praktično istraživanje problema kroz akciju.

U psihodramskoj grupi sudionici imaju priliku raditi na osobnim temama koje mogu obuhvaćati obitelj i poteškoće u odnosima, probleme na radnom mjestu, nošenje sa stresom, depresijom, anksioznošću, sumnju u sebe i nerazriješene traume ili gubike, ovisnosti i još brojne druge psihološke kočnice...

Bitan cilj grupe je da pomogne članovima razviti željene uloge i vještine s ciljem otvaranja puta prema efikasnijem življenju u osobnim odnosima, na radnom mjestu i u društvu općenito. Članovi grupe mogu pružiti i primiti podršku i povratnu informaciju od ostalih sudionika i od voditelja. Podrška kao posljedica boravka u grupi od velike je koristi za pojedinca, a interakcije unutar grupe su od neprocjenljive vrijednosti zbog mogućnosti učenja i stjecanja boljeg uvida u sebe i druge ljude. Posebna pažnja posvećuje se osiguravanju uvjeta u kojem grupa postaje i ostaje neosuđujuće, sigurno i povjerljivo okruženje za osobni rad.

Osobe koje se uključe na radionicu mogu: postati spontanije i kreativnije; ući u uloge njima značajnih osoba i doživjeti sebe i druge iz drugačije perspektive; istražiti svoje emocije, misli, energiju, tijelo; unaprijediti vlastite pozitivne; potencijale i ispraviti one manje pozitivne; doživjeti grupu kao specifično iskustvo; bolje razumijeti sebe u kontaktu s drugima i samim time smanjiti mogućnost interpersonalnih, profesionalnih, obiteljskih ili osobnih nesporazuma; unaprijediti sposobnost; opserviranja vlastitih problema i adekvatnog emocionalnog; reagiranja kao i povećati kapacitet za empatiju; emocionalno se rasteretiti, osjećati bolje, smanjiti stres; biti manje usamljeni, družiti se na kvalitetan način; POBOLJŠATI KVALITETU SVOGA ŽIVOTA

Grupa je namijenjena svim punoljetnim osobama koje su zainteresirane za osobni rast i razvoj, unošenje promjena u vlastiti život, biloiz osobnih ili profesionalnih razloga bez obzira na dob, spol, zanimanje ili stručnu spremu).

Neki pojedinci nas pitaju je li prethodno iskustvo u glumi uvjet za kvalitetan rad u psihodramskoj grupi. Odgovor je “ne”, jer psihodrama nije fokusirana na nastup i umjetnički dojam, nego na stvaranje blagotvornog iskustva za pojedinca i grupu kao cjelinu.

Uvodna radionica održat će se 9. veljače 2013. s početkom u 10:00 h, a završit će istog dana u 18:00h.

Rok za prijave je 2.veljače 2013. no prijave ćemo zaključiti i ranije ako se maksimalan broj od 18 polaznika popuni ranije.

Plan rada

10.00 - 12.30 Uvodna grupa

12.45 - 15.00 Druga grupa

15.00 - 16.00 Pauza za ručak

16.00 - 18.00 Završna grupa

Voditeljice:

Ivana Jurić – po zvanju psihodramski terapeut (s certifikatima Instituta za psihodramu i EAP-a) i dipl. psiholog, s višegodišnjim iskustvom u području grupne psihoterapije, kliničke psihologije i razvojne psihologije; djeluje pri Centru za psihodramu kao psihodramski terapeut i dopredsjednica Centra.

Iva Žurić Jakovina – po zvanju psihodramska savjetnica (s diplomom Centra za psihodramu) te diplomirana komparatistica književnosti i profesorica sociologije. Radi na Filozofskom fakultetu u Rijeci i u edukaciji je za psihodramsku psihoterapeutkinju.

Cijena sudjelovanja na uvodnoj radionici je 450 kn po osobi, a uključivat će 9 sati psihoterapijskog rada/ iskustva. Uvodna radionica se organizira s ciljem daljnjeg formiranja iskustveno-terapijske grupe. Sudjelovanje na uvodnoj radionici ne obvezuje na daljnje priključivanje grupi. Plaćanje se odvija na licu mjesta gdje dobivate ovjerenu važeću uplatnicu kao potvrdu uplate.

Prijaviti se možete mailom na: Turn on JavaScript!

PODACI KOJE TREBATE NAVESTI U PRIJAVI SU SLJEDEĆI: ime i prezime, godina rođenja, zanimanje, radno mjesto, institucija, organizacija (studenti koji fakultet?), motivacija (razlozi za prijavljivanje na ovu radionicu), broj mobitela i e-mail adresa

Iz iskustva organizacije dosadašnjih radionica, tijekom godina postepeno su nastale i ove NAPOMENE koje molimo da pročitate i poštujete:

Molimo Vas da se prijavite SAMO AKO STE ZAISTA SIGURNI da ćete doći na radionicu, jer otkazivanje jako remeti organizacijsku pripremu radionice. Također, često dobivamo nepotpune prijave, stoga napominjemo - prijavite se sa SVIM TRAŽENIM PODACIMA.

Bilo bi dobro da svaki polaznik prijavljuje sam sebe, no ako već prijavljujete nekog drugog za radionicu MOLIMO VAS DA ZA SVAKOG POLAZNIKA NAVEDETE SVE POTREBNE PODATKE, i također molimo da kod prijavljivanja nekog drugog ne navodite svoje podatke, već tražene podatke POLAZNIKA.

Radionica se odvija u Prostoru Plus, SU Molekula, Delta 5/I, Rijeka

Više na: www.psihodrama.org

22.01.2013.