POZIV NA NATJEČAJ za mlade plesne umjetnike/ce

za sudjelovanje u programu NOVI HORIZONTI na festivalu suvremenog plesa i pokreta Periskop

Prostor Plus u suradnji s Nomadskom plesnom akademijom Hrvatska/Nomad Dance Academy Croatia (NDA CRO) poziva mlade plesne umjetnike/ce koji djeluju u području suvremenog plesa da se, bez obzira na prethodno iskustvo i formalnu naobrazbu, prijave na natječaj Novi horizonti u sklopu festivala Periskop – festivala suvremenog plesa i pokreta u Rijeci koji će se održati od 27.9. do 13.10.2016.

Periskop je nova manifestacija koja okuplja umjetnike iz Hrvatske i inozemstva kojeg organizira Prostor Plus u suradnji s NDA Cro. Program Novi horizonti je dio projekta Nomadografije 2016, kojeg provodi NDA CRO. Na taj su način resursi ovog projekta NDA CRO usmjereni na jedan lokal (Rijeka) i na njegove specifične potrebe, u skladu sa ciljem decentralizacije i jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa u širem hrvatskom društvenom kontekstu.  

Prijaviti se mogu gotovi radovi/koreografska djela ili radovi u nastajanju.

Mladi plesni umjetnici/ce natječajem dobivaju priliku da prouče specifične koreografske prakse, iskoriste smjernice za propitivanje, razvoj vlastitih ideja i načina rada te da svoj rad javno prezentiraju.

Prijave se zaprimaju do petka 26.8.2016., na email Turn on JavaScript!, s naslovom emaila: Prijava – za program Novi horizonti, a moraju sadržavati:

  • Životopis i kontakt,
  • motivacijsko pismo,
  • koncept i opis rada koji se prijavljuje,
  • video-snimku, ako je riječ o gotovoj koreografiji (vimeo ili youtube)
  • tehničke zahtjeve, ako je riječ o gotovoj koreografiji.

Festival nudi:

  • scenu, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu,
  • prostor za probe (u dogovoru s umjetnikom/com)
  • mentorstvo (u dogovoru s umjetnikom/com)

O rezultatima natječaja prijavljeni će biti obavješteni u četvrtak 1.9.2016., a informacije će biti objavljene i na stranicama Prostora Plus (www.prostorplus.hr).

Periskop organiziraju Prostor Plus i Nomadska plesna akademija Hrvatska/Nomad Dance Academy Croatia (NDA CRO). Rad NDA CRO podržava Odjel za kulturu Grada Zagreba i Ministarstvo kulture RH. Rad udruge podržava Zaklada Kultura nova. Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

26.07.2016.