Poziv na konferenciju, prezentaciju projekta i rezultata istraživanja

Poziv na konferenciju, prezentaciju projekta i rezultata istraživanja

Pozivamo vas u petak, 21. ožujka u 11.00 sati (Filodramatika, Korzo 28/I, Rijeka;Su Molekula) na mini konferenciju, prezentaciju projekta i rezultata istraživanja sprovedenog u 2013. godini u 11 različitih zemalja pod vodstvom dr. Denise Stanley, moderator Andrej Mirćev.

  • Radite li kao umjetnik ili profesionalni kreativac?
  • Zarađujete li od svojeg umjetničkog ili kreativnog rada
  • Mentor ste ili učitelj drugim umjetnicima ili onima koji to žele postati?
  • Koristite li svoje umjetničke ili kreativne vještine kako bi pomogli drugima da ostvare svoj potencijal ili razviju samopouzdanje?
  • Radite/djelujete li u organizaciji koja promovira kulturno obrazovanje?

Polazeći od teze kako u suvremenom globalnom trenutku umjetnici vlastito učenje i učenje drugih potiču upravo angažiranjem u kreativnom i kulturnom iskustvu šire društvene zajednice, projektom se mapiraju mogućnosti i potencijali edukacije oslonjene na izvanškolski i izvanakademski kontekst. U fokusu prezentacije koja će se za javnost održati u petak 21. ožujka u 11.00 sati, bit će evaluacija istraživanja sprovedenog 2013. godine u 11 zemalja, a s ciljem detektiranja obrisa, trendova i potencijala kulturne edukacije. Analizom trojake metodologije (Informalno obrazovanje, neformalno obrazovanje, formalno obrazovanje), koja je u temelju kulturnog obrazovanja u sferi umjetničke prakse, sudionici i publika prezentacije bit će u prilici upoznati se pobliže kako s ciljevima i sadržajem projekta, tako i sa strukturalnim poteškoćama s kojima se takva praksa susreće u sredinama, u kojima još uvijek ne postoji nedovoljna svijest o značaju nezavisnog kulturnog sektora i izvaninstitucionalnih edukacijskih infrastruktura.

Molimo Vas da potvrdite svoj dolazak zbog ograničenog broja mjesta u konferencijskoj/prezentacijskoj sali na mail Turn on JavaScript! s naznakom "Za konferenciju (ime i prezime)".

Više o projektu možete pronaći na ovome linku, a konferencija će biti održana na engleskom jeziku.

Projekt je pod pokroviteljstvom EU Leonardo Lifelong Learning Programme i Grada Rijeke.

10.03.2014.