Plesni bazen- Koprodukcijski međunarodni projekt Prostora Plus i Danspoolena iz Švedske

Plesni bazen

Koprodukcijski međunarodni projekt Prostora Plus i Danspoolena iz Švedske

Udruga za scenske umjetnosti Prostor Plus započela je s probama u okviru međunarodnog projekta Danspoolen kojeg, u suradnji s udrugom Drugo more i koautorskom inicijativom OOUR, provodi sa švedskim plesnim centrom Dans I Nord. U projektu sudjeluju umjetnici Selma BanichSandra Banić NaumovskiPär Johannes BlomqvistIvana KalcTanja KalčićAntonio KiselićAndrej MirčevErika Pekula PetterssonDobriša Radovanović,Adam Semijalac i Alan Vukelić. Premijerna izvedba na kojoj će plesači pokazati rezultate zajedničkog rada zakazana je za 26. travnja u švedskom gradu Luleu, a domaća će publika istu predstavu moći pogledati u rujnu, kao dio programa četvrtog izdanja ZOOM Festivala.

Danspoolen je projekt kojeg provodi plesni centar Dans I Nord iz Piteåa, a kojem je cilj osigurati plesnim umjetnicima mogućnost samostalnog rada i produkcije, kao i proširiti ponudu suvremene plesne scene u toj švedskoj regiji.

Riječka udruga za scenske umjetnosti Prostor Plus osnovana je kao mjesto susreta i edukacije pojedinaca koji žele razvijati izvedbene prakse, suvremeni ples, fizičko kazalište i mimiku. Kroz desetogodišnje djelovanje na području neformalnog obrazovanja, samoedukacije, nezavisne kulture i produkcije, udruga je obilježila kulturnu i društvenu scenu grada Rijeke, istaknuvši ovaj grad na karti regije i Hrvatske, kao mjesto bogate kulturne ponude. 

Preuzeto sa www.kulturpunkt.hr

19.02.2013.

nema