CRUISING EKSPEDICIJA- Prostori nepoznatog

CRUISING EKSPEDICIJA

Prostori nepoznatog

Zajedničkim istraživanjem, kroz umjetničke i izlagačke forme želimo zabilježiti identitet prostora uvažavajući zakone prostora koje je zajednica korisnika dogovorila.

CRUISING EKSPEDICIJA

Negdje duboko u urbanom tkivu grada, skriveni od očiju šire javnosti, nalaze se prostori “direktnih gesti, besramnog diskursa i otvorene transgresije”. Te riječi koristio je M. Foucault opisujući vrijeme prije nego je seksualnost izgovorena, uvedena u pravni, znanstveni i medicinski diskurs. Prostori o kojima govorimo su štajge gej populacije gdje paralelno sa sadašnjošću egzistira i to drugo pred-moderno vrijeme. Seksualnost je tu temelj društvenih odnosa, ali i temeljna odrednica prostora. Slijedeći distinkciju koju uvodi M. de Certeau, od običnih mjesta, štajge prostorima čine upravo prakse svakodnevnice koje zajednica korisnika tu obavlja.

Crusing ekspedicija vodi vas na takva mjesta. Zajedničkim istraživanjem, kroz umjetničke i izlagačke forme želimo zabilježiti identitet prostora uvažavajući zakone prostora koje je zajednica korisnika dogovorila.

Cruising ekspediciju provodi kolektiv queerANarchive, a na štajge vas vodi Tonči Kranjčević Batalić.

Riječka cruising ekspedicija održati će se 21. rujna okupljanjem u 17.30 sati u Filodrammatici gdje će se javnosti u uvodnome razgovoru pobliže objasniti koncept programa kao i detaljnjije upoznati s temom i dosadašnjem razvojem projekta. Na ekspediciju je potrebo ponesti povratnu autobusnu kartu, a mjesto na koje vas vodimo vam još uvijek nećemo moći otkriti. :D

Broj sudionika/ca je ograničen.

Predbilježbe i upite možete uputiti na mail: Turn on JavaScript!.

09.09.2014.

nema

Fotografije