Akcija prikupljanja uzoraka krvi za Zakladu Ana Rukavina- 12.10. // 14-18h// Erazma Barčića 11/1 (Klub mladih Rijeka)

Akcija prikupljanja uzoraka krvi za Zakladu Ana Rukavina

12.10. // 14-18h// Erazma Barčića 11/1 (Klub mladih Rijeka)

U suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka i Zakladom Ana Rukavina - 12.10.2016. od 14 do 18 sati u prostorijama Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije na adresi Erazma Barčića 11/1 organiziramo akciju prikupljanja uzoraka krvi! Za sve one od 18-40 godina, s hrvatskim državljanstvom i dobrog zdravstvenog stanja, postupak je kratak i jednostavan, ne boli i ne treba doći na tašte! Na istom mjestu moći će se ispuniti upisnica u registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu.

Dragi prijatelji i kolege,

kao što neki od vas već znaju, našem i vašem prijatelju, suradniku, vrhunskom oblikovatelju svjetla, samostalnom umjetniku Saši Fistriću, rado zvanom Fisu, nedavno je potvrđena dijagnoza akutne limfoblastične leukemije. Ovih dana nalazi se u bolnici Merkur gdje započinje drugu seriju kemoterapije. Nakon druge serije planirana je nužna transplatacija koštane srži, a bolnica je trenutno u potrazi za donorom iste putem registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.  
Svi oni koji mogu i žele pomoći Fisu, osim razgovorom, zagrljajem i korisnim informacijama, mogu to učiniti i indirektno, na način da pomognemo sistemu unutar kojega i Fis traži pogodnog darivatelja koštane srži.

******************************************************************************************

U suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka i Zakladom Ana Rukavina - 12.10.2016. od 14 do 18 sati  u prostorijama Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije na adresi Erazma Barčića 11/1organiziramo akciju prikupljanja uzoraka krvi! Za sve one od 18-40 godina, s hrvatskim državljanstvom i dobrog zdravstvenog stanja, postupak je kratak i jednostavan, ne boli i ne treba doći na tašte! Na istom mjestu moći će se ispuniti upisnica u registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu.

 Zbog istovremenog održavanja akcije darivanja krvi u istom prostoru, ne bi li izbjegli nepotrebne gužve i čekanja te što bolje pripreme akcije,  molimo vas da potvrdite svoj dolazak na mail Turn on JavaScript!.

 Ukoliko niste slobodni u navedenom terminu, a želite dati uzorak krvi, to možete učiniti u KBC Rijeka, u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu, Krešimirova 42, svakim radnim danom od 8 - 14 sati. 

Na ovom linku http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/institucije/transfuzijski_centri.aspx pronađite popis transfuzijskih centara u drugim gradovima. 
MOLIMO VAS, IZDVOJITE VRIJEME I UPIŠITE SE U REGISTAR DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVOTVORNIH MATIČNIH STANICA! Upisom u registar postajete potencijalni donor koštane srži ili perifernih matičnih stanica.

******************************************************************************************

Nakon popunjavanja pristupnice, uzmu vam epruvetu krvi i voila - vašu krv će tipizirati, a vi ćete postati potencijalni darivatelj. Ako primite poziv jednog dana, znači da imate šansu spasiti nekome život.
Za sve one koji nas pitaju može li se njihova krv tipizirati i izvan Hrvatske, evo lista institucija s kontaktima po zemljama: https://share.wmda.info/display/WMDAREG/Database 

******************************************************************************************

Istovremeno, 12.10.2016. od 14:00-18:00, na istoj adresi održat će se i Akcija darivanja krvi u zajedničkoj organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, Kluba mladih Rijeka i Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije. Darivati krv mogu punoljetne osobe s hrvatskim državljanstvom, koje teže minimalno 55 kg i u dobrom su zdravstvenom stanju. Potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu.  Dodatne upute i važne informacije o darivanju krvi pronađite u privitku.

******************************************************************************************

DONIRAJ KRV I SPASI ŽIVOT!

 Lijek je u vama a osobama koje čekaju odgovarajućeg donora pruža priliku za život. 

 Molimo Vas da informaciju proslijedite svima koje bi moglo zanimati, Fisovim i svojim prijateljima i kolegama.

Prostor Plus / Festival Periskop

11.10.2016.

nema